Friday, December 26, 2008

at 7:30 PM Labels: , Posted by nyimuyar

ဒိန္ခ်ဥ္ နဲ့ အမဲႏွပ္ ဆီျပန္

ကိုအန္ဒီရဲ႔ ၀ီရွီမီ ကေန အမဲသားေၾကာ္နည္း ကို ဖတ္ၾကေတာ့ သက္ထားက ေျပာတယ္၊ ေယာက္်ား ဒီမွာ အမဲသားေၾကာ္နည္းေတြ စားခ်င္လာၿပီ ခ်က္ၾကရေအာင္ တဲ့။

ဒါနဲ့ လင္မယား ၂ ေယာက္ ၀င္းသူဇာ ေျပးၿပီး အမဲသား ကီလို၀က္ ၂ ထုပ္(၁ ကီလို) ၀ယ္ၾကတယ္။ ျပန္လာၿပီး အမဲသားေတြ အေအးခံ ထားလိုက္တယ္။ အဲဒီတုန္းမွာ ၾကက္သြန္ ၃ ဥ ေလာက္ႏြာၿပီး ခပ္ၾကီးၾကီးေလး စိပ္ထားတယ္။ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကိုလည္း ၆ မႊာ ေလာက္ ႏြာၿပီး ဓားနဲ့ ဖိထားလိုက္တယ္။

အမဲသားေတြ အသင့္ျဖစ္ေတာ့ အတူေနညီငယ္ တေယာက္ အၾကံေပးတဲ့ အတိုင္း ဒိန္ခ်ဥ္ကို သတိရသြားတယ္။ စာေရးသူတို ့ ဇနီးေမာင္ႏွံ မွာ ခ်စ္သူက အမဲသားၾကိဳက္တယ္ ဆိုေတာ့ မၾကာခဏ ခ်က္ျဖစ္တယ္ေလ။ အမဲသားခ်က္တဲ့ အခါတိုင္း အဲဒီ ညီငယ္က အကို ဒိန္ခ်ဥ္ထဲ့ခ်က္တာ ပိုေကာင္းတယ္ ခ်က္ၾကည့္ပါလားလို ့ ေျပာေလ့ ရွိတယ္။

ခ်က္တိုင္းလည္း ဒိန္ခ်ဥ္မရွိတာနဲ့ မထည့္ျဖစ္ဘူး။ ဒီတေခါက္ ဒိန္ခ်ဥ္ ၀ယ္ထားမိေတာ့ ဒိန္ခ်ဥ္ လက္ဖက္ရည္ေဖ်ာ္ ဇြန္းနဲ့ သံုးဇြန္း ထည့္နယ္ျဖစ္တယ္။ ဆား သင႔္ရံု ထည့္ၿပီး ကုလားေလး မဆလာ ပါထည့္နယ္ထားၿပီး နာရီ၀က္ မရွိတရွိေလာက္ ႏွပ္ထားလိုက္တယ္။

အားလံုး အဆင့္သင့္ ျဖစ္ၿပီ ဆိုတာနဲ့ ရန္ကုန္က သယ္လာတဲ့ ပရက္ရွာကြတ္ကာ ထဲကို ဆီထည့္ ၊ ဆီပူေတာ့ အေရာင္တင္ ငရုတ္သီးမွဳန္ ့ ထည့္ ေမႊးလာၿပီ ဆိုေတာ့ မွ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊နီ ထည့္ ခဏေလးၾကာတာနဲ့ အမဲသားေတြ ထည့္ၿပီး ေမႊတာေပါ့။ ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၂ လံုးေလာက္ အႏွစ္အရသာ ေကာင္းၿပီး အေရာင္လွဖို ့ စိပ္ ထည့္ေသးတယ္။ အသားေတြ အေရာင္နဲနဲ ေျပာင္းလာတဲ့ အထိ လံုးၿပီးမွ ေရၿမဳပ္ရံုထည့္ ၿပီး ပရက္ရွာကြတ္ကာ နဲ့ ခ်က္လိုက္ရံုပါပဲ။

အဖံုးပိတ္ၿပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ရွဴးရွဴး နဲ့ အသံေတြ ျမည္တာ သည္းခံၿပီးရင္ နူးေနတဲ့ အမဲသားဟင္းရေနပါၿပီ။ ပရက္ရွာကြတ္ကာ မရွိခင္က တနာရီမရွိတရွိေလာက္ ခ်က္ရတယ္။ ခုေတာ့ အခ်ိန္ကုန္ ပိုသက္သာၿပီး ပိုႏူးတာေပါ့။

မီးဖိုကို မီးပိတ္ၿပီး ေလေတြထုတ္၊ အဖံုးဖြင့္ၿပီးတာနဲ့ ငရုတ္သီးစိမ္း စားႏိုင္သေလာက္ လွီးထည့္။ မီးေအးေအး နဲ့ ေရခန္းေအာင္ နဲနဲ ထပ္ဖြင့္ထားလိုက္တယ္။ ဆီျပန္စျပဳေနၿပီဆို မဆလာအုပ္ၿပီး အဖံုးေလး အသာပိတ္ မီးလည္း ပိတ္လိုက္ရံုပါပဲ။

ေမႊးၾကိဳင္ ႏူးအိေနတဲ့ အမဲႏွပ္ဆီျပန္ဟင္း တခြက္ ၿမိန္ယွက္စြာ စားသံုးရံုပါပဲ။ ဒီတေခါက္ ဒိန္ခ်ဥ္ရဲ ့အစြမ္းကို ေတြ ့တာပါပဲ။ အမဲႏွပ္ က ခါတိုင္းထက္ ႏူးညံ႔ၿပီး ပိုအိတယ္။ ေပ်ာ့အိေနတာမ်ိဳးမဟုတ္ဘဲ အမဲသားရဲ႔ ဂုဏ္ပုဒ္ ျဖစ္တဲ့ အမွ်င္အမွ်င္ ေလးေတြကို သြားနဲ့ ဆြဲတာမွာ ေပ်ာ့ေပ်ာင္း နူးညံ႔တဲ့ ဖီလင္ရတာပါပဲ။

ဒိန္ခ်ဥ္အစြမ္းနဲ့ ပိုေကာင္းေနတဲ့ အမဲသားႏွပ္ ဟင္းကို စားလိုက္ၾကတာ ဓါတ္ပံုရိုက္ဖို ့ေမ့သြားတယ္ဗ်ာ။ ဒိန္ခ်ဥ္ေၾကာင့္ နဲနဲပိုဆိမ့္သလို ခံစားရတဲ့ အမဲႏွပ္ဟင္းဟာ မဆလာနဲ႔ ငရုတ္သီးစိမ္းေၾကာင့္ ေမႊးၾကိဳင္ သင္းပ်ံ႔ၿပီး စပ္တပ္တပ္ေလးနဲ့ ထမင္းကို ပိုစားေစ ပါေတာ့တယ္။


ညီမူရာ

Share

0 comments: