Tuesday, March 10, 2009
ဗို္က္ဆာလွ်င္ ပံုေတြၾကည့္ပါ
သက္ထား ေၾကာ္တဲ့ တို႔ဟူးေၾကာ္ စားလို ့ေကာင္းတယ္ေနာ္။
အရင္က ဆီထမင္း ကို ပံုမွန္ ဒယ္အိုးၾကီးနဲ႔ ထိုးတာေပါ့ အၾကာၾကီးခ်က္ရတယ္ဗ်ာ။ ေနာက္က်မွ သက္ထားက ၀ီရွီမီကေန နည္းေတြ႔သြားတယ္။
၀ီရွီမီ က ကိုအန္ဒီ ဆီ က နည္းယူ ခ်က္ထားတဲ့ ဆီထမင္း သိပ္ျမန္တယ္ မိနစ္၂၀ ပဲ။ ေက်းဇူးပါ ကိုအန္ဒီျမင့္။ႏွမ္းေထာင္း က ကလည္း သူကေလးပဲ လုပ္ထာ။ အာၿပဲေျခာက္ ၾကြပ္ၾကြပ္ေလးလည္း သူကေလးပဲ ေၾကာ္တာ။ လက္ဖက္ရည္က Milk Lipton Tea (Gold) သူကေလးပဲ ေဖ်ာ္တာ။ အီေဖကို က အမွန္အကန္ အားေပးတာ။ သိပ္ေကာင္းတာပဲ စားၾကပါဦးလား။
ဒါကေတာ့ ၾကာပါၿပီ မူဆာဖာ မ်က္ေစာင္းထိုး ကုလားဆိုင္က တိုရွည္အၾကီးၾကီး တခုကို စင္း ၃.၆ ေပးရတယ္။ ဗိုက္ကို ၀ေရာ။ အဲ့ဒီ ဆိုင္က အားလူးပူရီ ကို သက္ထားက သိပ္ၾကိဳက္တာ။ အဲ့ဒီေန ့က အာလူးပူရီ ေစာေစာကုန္သြားလို ့ မဆလာဒိုဆာ ဆိုတဲ့ တိုရွည္အၾကီးၾကီး မွာလိုက္တာ။ ဘုိမၾကီး တေယာက္ဆို ၾကီးလြန္းလို ့တဲ့ သေဘာေတြက်ၿပီး သူလည္း အဲ့ဒါစားမယ္ ျဖစ္သြားေသးတယ္။ ျမန္မာျပည္မွာ ေခၚတာၾကေတာ့ တိုရွည္တဲ့ သူရို ့ ကုလားေတြ ေခၚတာၾကေတာ့ ဒိုဆာ တဲ့။ တိုရွည္ျဖစ္ျဖစ္ ဒိုဆာျဖစ္ျဖစ္ ဘယ္ဟာေခၚေခၚ စားလို ့ေကာင္းဖို ့အေရးၾကီးပါတယ္။
ညီမူရာ
Share |
10 comments:
-
most of hawker centers sell 1 thosai for less than S$1 in Singapore.May be U bought this one from 5 star hotel. :P
-
KOM: :D
ngapiy: not 5 star hotel, opposite of Mustafa center, there is a india vegitian food stall, we bought and ate at that shop
-
ပံုၾကည့္ၿပီးဗိုက္ဆာလာတာ။
-
သက္ထားက ေတာ္လုိက္တာ... ဆီထမင္း ငါးေျခာက္ ႏွမ္းေထာင္း လက္ဖက္ရည္ တ၀ႀကီး စားပစ္လုိက္ၿပီ...
-
ေခါင္းညွိပ္ ေခါင္းခါမတက္သာ
ဗိုက္ကဆာ...
-
တုိ႔ဟူးေၾကာ္ စားခ်င္လုိက္တာ။
-
အခ်ိန္မွားျပီ ေရာက္လာတယ္။ ဗိုက္ပိုဆာသြားျပီ။ :(
-
စကာၤပူ မွာ (Komala's Resturant နဲ ့တျခားဆိုင္ေတြ)မွာ ကုလားစာ ၀ယ္စားရင္ ကုိညီမူရာေျပာသလိုပဲ စင္း ၃ ကေန ၅ အတြင္းေပးရတယ္။ ေဟာ္ကာမွာေတာ့မစားဖူးဘူး။ ျကံုရင္ City Hall ေအာက္က ကုလားစာေရာင္းတဲ့ဆိုင္မွာ Bhattura ၀ယ္စားျကည့္ပါလား၊ Bhattura ကို သံပုရာသီးညွစ္၊ျပီးရင္ျကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးပြကို ကိုက္စား၊ စားလို ့ေကာင္းမွေကာင္း။
-
တိုရွည္လဲ သိပ္ႀကိဳက္။ ဆီထမင္းလဲ ႀကိဳက္။ သူကေလးက လုပ္တတ္လိုက္တာ။ ဒီလို ေစတနာအျပည္႔နဲ႔ သက္ထားဆိုေတာ႔ ကံေကာင္းတာေပါ႔။
ဗိုက္ဆာလိဳ႕ပံဳေတြ ၿကည္႕သြားၿပီး မ်က္ရည္စက္လက္နဲ႕ၿပန္သြားပါ၏၏၏၏၏