Friday, April 10, 2009

at 2:14 AM Labels: , Posted by nyimuyar



ႏွစ္၁၅၀ ေက်ာ္က ေရွးအက်ဆံုး ေစ်းတခုျဖစ္တဲ့ ေစ်းအိုၾကီး လို ့ ေခၚႏိုင္မယ့္ ေလာင္ပါးဆာ ( ေလာ္ပါးဆက္ ) ကို ရာသီဥတု သာယာတဲ့ ညခ်မ္းတခုမွာ ထပ္ေရာက္ပါတယ္။ ရွစ္ေျမွာင့္ပံု သြန္းသံေတြ နဲ့ တည္ေဆာက္ထားၿပီး ဗစ္တိုးရီးယား ေခတ္ရဲ ့ ဗိသုကာ လက္ရာ ေတြနဲ့ မွဳန္းျခယ္ထားတဲ့ စင္ကာပူႏိုင္ငံရဲ ့ အမ်ိဳးသား အထိမ္းအမွတ္ တခု ဆိုရင္လည္း မမွားပါဘူး။

သြားတိုင္းလည္း တန္ဂြၽန္ပါကာ ဘူတာဖက္ကေနပဲ လမ္းေလွ်ာက္သြားေလ ့ရွိတယ္။ ဒါမွ အျပန္ဆိုရင္ ဗိုက္လည္း ေခ်ာင္ လမ္းလည္း နဲနဲ ပိုေလွ်ာက္ရတာေပါ့။ ခါတိုင္း သြားေနက် အခ်ိန္က ေစာတာမို ့ စားပဲြေတြက လမ္းေပၚ မခင္းေသးတာနဲ့ပဲ မင္းယြမ္း စီးဖု (Ming Yen Seafood) ဆိုင္ေရွ ့မွာ အၿမဲထိုင္ျဖစ္တယ္။

ဒီတေခါက္ေတာ့ နဲနဲလည္း မိုးခ်ဳပ္သြားတာမို ့ လမ္းေပၚက ဆိုင္ေတြလည္း ခင္းကုန္ၿပီ။ ဒါနဲ့ပဲ လမ္းေပၚခင္းထားတဲ့ စားပြဲတခုမွာ ထိုင္ၾကၿပီး မွာၾကတယ္။ လမ္းေပၚခင္းတဲ့ စားပြဲေတြက ည ၇ နာရီထိုးမွ ခင္းရတာကိုး။

ပုဇြန္ ခပ္ၾကီးၾကီး ၁၀ ေကာင္၊ ၾကက္ဆာေတး ၁၀ေခ်ာင္း၊ အမဲသား ဆာေတး ၁၀ ေခ်ာင္း (၂ဦးစာ အတြဲ လိုက္) ကို စင္း ၃၂ ေပးရတယ္။ ထံုးစံ အတိုင္း မင္းယြမ္ စီးဖု ဆိုင္က စီးဖု ထမင္းေၾကာ္ ပြဲေသးတပြဲ စင္း ၄ ေဒၚလာ တန္ မွာလိုက္တယ္။ ခါတိုင္း စားတဲ့ (၂ဦးစာ အတြဲလိုက္က ၂၀ပါ၊ ပုဇြန္ ေလးေကာင္နဲ့ ၾကက္ဆာေတး ၁၀ေခ်ာင္း၊ အမဲဆာေတး ၁၀ေခ်ာင္း ေပါ့)၊ ခုတေခါက္ေတာ့ ပုဇြန္မ်ားမ်ား ပါတဲ့ အတြဲကို မွာလိုက္တယ္။


စားကာစက နည္းမ်ားေနမလား လို ့ ထင္ေနေသးတာ ေနာက္ေတာ့ မနည္းကို အားေပးရတယ္၊ ထံုးစံအတိုင္း ေနာက္ဆံုးေတာ့ ကုန္သြားတာပါပဲ။ ဗိုက္ေတာ့ အရမ္းတင္းသြားတယ္။ တ၀က္ေလာက္ ေနလို ့ အီစိမ့္လာေတာ့ ပက္စီ ေသာက္လိုက္မွ က်န္တာ ဆက္စားလို ့ရတယ္။ ဒါေတာင္ ျပန္ေတာ့ ႏွစ္ေယာက္သား လွဳပ္လီ လွဳပ္လဲ့ နဲ့ မနည္းလမ္းေလွ်ာက္ ျပန္ခဲ့ရတယ္။

ရန္ကုန္က တရုတ္တန္း ၁၉ လမ္း၊ လမ္း၂၀ ညဘက္ရဲ ့ အရသာကို လိုခ်င္ရင္ ေလာ္ပါးဆက္ သြားရတယ္ လို ့ ေျပာတဲ့ ေဘာ္ဒါေတြကို ေတာင္ သတိရမိေသးတယ္။

ေလာင္ပါးဆာ (ေလာ္ပါးဆက္) မွာ မီးတန္းျပာျပာ ေလးေတြက သစ္ပင္ေတြေပၚကေန ခ်ၿပီး အလွထြန္းလို ့။ ေအာက္မွာ ဆာေတး အကင္ဆိုင္ခံုေလးေတြ အမ်ားၾကီး နဲ့ စားပြဲေတြ။ မီးေရာင္ မလင္းတလင္းမွာ ဆာေတးဆိုင္ေတြက လြင့္ပ်ံလာတဲ့ အကင္နံ့ သင္းထံုေနတဲ့ မီးခိုးေတြ။

လာပါ ထိုင္ပါ မွာပါ လို ့ လမ္းထဲကို လူေတြ ၀င္လာတိုင္း အၿပိဳင္ေခၚေနၾကတဲ့ ေရႊၾကိဳ စားပြဲထိုးေတြ။ အကင္ေတြ စားေနတဲ့သူေတြ၊ ဘီယာေသာက္ေနတဲ့ သူေတြ၊ ရယ္ေမာ ေအာ္ဟစ္သံေတြ ဖန္ခြက္ျခင္း ထိရင္း ခ်ီးယား ကမ္းေပ့ သံေတြ ၾကားမွာ ျခေသၤ့ၿမိဳ ့ေတာ္ရဲ ့ ညဟာ အသက္၀င္လုိ ့ ေနပါေတာ့တယ္ ...။

ညီမူရာ


Share

6 comments:

  1. တစ္ခါစားဘူးတယ္ဗ်. အကင္ေတြကေတာ့ မဆိုးပါဘူး. ဒါေပမဲ့ အခ်ဥ္ မၾကိဳက္ဘူးဗ် ခ်ိဳတိုတုိၾကီး အခ်ဥ္က က်ေတာ္တို႔ ဗမာပါးစပ္နဲ႔မထိဘူးလို႔ေျပာရမယ္

  1. SGX မွာလုပ္ေနတဲ့ ေဘာ္ဒါတစ္ေယာက္ကေတာ့ ေျပာေျပာေနသား။ တစ္ခါမွေတာ့ မေရာက္ေသးဘူး။ ကားေပၚကေနေတာ့ ျမင္ဖူးလိုက္တယ္ ညဘက္ဆိုင္ေတြခင္းထားတာကို။ ျမည္းစမ္းၾကည့္ဦးမယ္။

  1. မဟား တရား စားၿပီး လွဳပ္လီ လွဳပ္လဲ့ ျပန္ခဲ႔ရတယ္ေပါ႔ေလ။ မုိးေကာင္းသူတုိ႔ ေခၚလုိက္ပါလား။ လွဳပ္လီ လွဳပ္လဲ႔ ျပန္စရာမလုိေတာ႔ ဘူးေပါ႔။ အဲဒီက ငါးလိပ္ေက်ာက္ကုိ ပဲငါးပိဆမ္းထားတဲ႔ ဟာလဲစားေကာင္းတယ္။

  1. ဘယ္လိုသြားရမလဲဟင္
    တစ္ခ်က္ေလာက္ လင္းပါဦး မမညီမူယာရယ္ :D
    စလံုးေရာက္တာ ၂ႏွစ္ေက်ာ္ေပမယ့္ shoppin mall ကလြဲရင္ သိပ္မေရာက္ျဖစ္ဘူး ေက်ာင္းနဲ႕ partime က ေနရာယူထားလို႕

  1. တခါမွမေရာက္ဘူးလို႔ ဒီေန႕ညတင္သြားစားပစ္လိုက္ တယ္။ပုဇြန္ကင္ကိုအႀကိဳက္ဆံုး။အခ်ဥ္ရည္က မေကာင္းဘူး။လမ္းေပၚမွာထိုင္စားရတာမိုက္တယ္။ အစားေသာင္းက်န္းတာ ။ ဟီ ဟိ ။

  1. ၿဖိဳးေမာ္ ၊ ညီ ေရ ေလာ္ပါးဆက္ ကိုသြားတဲ့ ေျမပံုလင့္တင္ေပးထားပါတယ္။ ရပ္ဖယ္ ဘူတာက ပိုနီးပါတယ္။ အကို တို ့က ေတာ့ ဗိုက္ေခ်ာင္ေအာင္ ပိုေ၀းတဲ့ တန္ဂြြၽန္ပါကာ ဘူတာ ဖက္ကပဲ သြားျပန္ေလ့ရွိပါတယ္။

    က်န္တဲ့ ဖတ္ရွဳအားေပးသူမ်ား အားလံုးကို ေက်းဇူးတင္လွ်က္ ရွိေနေၾကာင္းပါဗ်ာ။

    Map Of Lau Pa Sat