Wednesday, April 15, 2009
ေခါက္ဆြဲေျခာက္ ထုပ္ေတြ အေၾကာင္း ကေတာ့ သိၾကတဲ့ အတိုင္း သက္ထားက မိန္းခေလးပီပီ တံုယမ္းမွ ခ်ဥ္စပ္မွ စပ္ၿပဲလန္ ေနမွ ၾကိဳက္တာ ဆိုေတာ့ စာေရးသူက ေျပာရတယ္။ မိန္းမေရ အဲ့သေလာက္ စပ္တာေတြေတာ့ မစားနဲ့လို့။ အဲ့ဒီေန့က လမသာဘူးေပါ့။ အဲ့ဒီမွာ သက္ထားက အရမ္းစပ္တာ မစားရရင္ျဖင့္ ကင္မ္ခ်ီ ေခါက္ဆြဲထုတ္ေတာ့ ေသာက္မယ္ ျဖစ္ျပန္ေရာ။ ဒါနဲ့ တားမရတဲ့ အဆံုး ၀ယ္ကြာ ဆိုေတာ့ လမင္းၾကီးက သာလို ့။ အဲ့ဒီ ကင္မ္ခ်ီ ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ထုပ္ေတြကိုလည္း ေသာက္လိုက္တာမွ အၾကာၾကီးပဲ။ အဲ့သေလာက္ ၾကိဳက္တာ။
ဒါနဲ့ အိမ္က အတူေနတဲ့ ညီေလးေတြ က ေခါက္ဆြဲထုပ္ အသစ္တမ်ိဳး (ဆီခ်က္) ၀ယ္စားၾကေရာ။ အဲ့ဒီ ညီငယ္ က အဲ့ဒီ တံဆိပ္ ဆီခ်က္ ေခါက္ဆြဲ ထုပ္ကို ခဏခဏ ၀ယ္စားေတာ့ သက္ထားက အဲ့ဒီေလာက္ ေတာင္ စားေနတာ စားေကာင္းလို ့ ျဖစ္မယ္ ၀ယ္ေကြၽး ဆိုေတာ့ စာေရးသူတို ့ ၂ ေယာက္ တထုပ္ ၀ယ္စားျဖစ္တယ္။ လုပ္စားၾကည့္ေတာ့ အမယ္ အရသာ မဆိုးဘူးကြ ဆိုတာ နဲ့ ေနာက္ထပ္ သံုးထုပ္ သြားေျပး ၀ယ္လိုက္တာ ေအာက္က ပံုအတိုင္းပါပဲ။ ခုေလာေလာ ဆယ္ေတာ့ လင္ေရာ မယားေရာ အဲ့ဒီ တံဆိပ္ နဲ့ ဆီခ်က္ ေခါက္ဆြဲထုပ္ေတြ ပိုင္ဆိုင္ ထားပါေရာ့လားဗ်ာ။
အရသာ က မဆိုးဘူး စာေရးသူတို့နဲ့ အကိုက္ပဲ။ သက္ထားကေတာ့ အနီေရာင္ ေလးကို ပိုၾကိဳက္သတဲ့။ စာေရးသူကေတာ့ အစိမ္းေရာင္ အထိပဲ စားရေသးတယ္။ ေနာက္ေန ့မွ စားၾကည့္လိုက္ဦးမယ္။
ဒါေတာင္ ေနာက္ထပ္ အိမ္က အကိုၾကီး တေယာက္က အစမ္းစားၾကည့္ရင္း ၾကိဳက္လို ့ ဆိုၿပီး သူလည္း အထုပ္ၾကီး ၂ ထုပ္ သြား၀ယ္လာတာ တအိမ္လံုး အဲ့ဒီ တံဆိပ္ အရသာကြဲ ေခါက္ဆြဲေတြ နည္းတာမဟုတ္ဘူး။
စာဖတ္သူေတြ ေရာ ေခါက္ဆြဲထုပ္ တပါတ္ကို ဘယ္ႏွထုပ္ ေလာက္မ်ား စားျဖစ္ပါသလဲ။ ေခါက္ဆြဲထုပ္မ်ားမ်ား စားရင္ ဆံပင္ေတြ ပိုကြၽတ္ တတ္တယ္။ ဒါေၾကာင့္ စာေရးသူတို ့ကေတာ့ ေရနဲ့ ၂ ခါျပန္ ျပဳတ္ေလ ့ရွိပါတယ္ဗ်ား။ အစပ္အရမ္းျပင္းတဲ့ အထုပ္ေတြ ဆို ၾကက္ဥ တလံုးခြဲထည့္လိုက္တယ္ အစပ္ေပါ့ၿပီး အရသာပိုရွိသြားတယ္ေလ။
ညီမူရာ .
Share |
8 comments:
-
ေခါက္ဆြဲ..ေခါက္ဆြဲ..
အရင္တုန္းကမ်ား ယမ္ယမ္ခ်ဥ္စပ္ကို အိုးနဲ႔တည္၊ ၾကက္ဥေဖာက္ထည့္၊ ပြက္ပြက္ဆူရင္ ကန္ဇြန္းရြက္အေခ်ာင္းလိုက္ထည့္ၿပီး သူငယ္ခ်င္းနဲ႔အတူတူ ၿမ၀တီဇတ္ကားေစာင့္ရင္းစားခဲ့တာေတြ သတိရတယ္။ တစ္ေယာက္တည္းေနေတာ့မစားၿဖစ္ေတာ့ဘူး... း(
-
ကၽြန္ေတာ့္ သက္ေထြး.. အဲေလ `သက္ထား´ကေတာ့ Koka တံဆိပ္ကို ႀကိဳက္တယ္။ Spicy ဟာ။ အေတာ္ေကာင္းတယ္။ အဲဒီထဲမွာ ေ႐ွာက္႐ြက္လိုမ်ိဴးပါၿပီး ေမႊးတယ္။
-
တစ္ခါတစ္ေလမွ စားျဖစ္တယ္။ စားျဖစ္ရင္ေတာ့ Cup ေသးေသးကေလး နဲ႕လာတဲ့ ေခါက္ဆြဲ စားျဖစ္တယ္။
-
ကင္ခ်ီအရသာေခါက္ဆြဲစားျဖစ္တယ္....။
ZT လို ဗူးေလးေတြနဲ႔ ေခါက္ဆြဲလည္း
ကိုညီမူယာတို႕ ေခါက္ဆြဲျပဳတ္ေတြ သိပ္စားသလိုထင္ရတယ္...။
အမ်ားၾကီးစားရင္ မေကာင္းဘူး ထင္တယ္ေနာ္...။
-
စင္ဒန္လား - ခုေတာ့ ေခါက္ဆြဲ ကို နည္းနည္းျခင္းစီ ေလွ်ာ့စားေနရတယ္။ ကုိအန္ဒီ ေျပာသလို ကိုက တံဆိပ္လည္း စားဖူးပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ အခုတံဆိပ္ကို ပိုသေဘာက်မိတယ္။
ဇက္တီ - ခြက္နဲ့ ေခါက္ဆြဲက နည္းေတာ့ မ၀ဘူးဗ်၊ ဒါနဲ့ အထုပ္ပဲ စားေတာ့တယ္။
စႏၵကူးေမ- ယမ္ယမ္ခ်ဥ္စပ္လည္း ေကာင္းတာပါပဲ။ ကင္မ္ခ်ီ ေခါက္ဆြဲလည္း ေကာင္းတာပါပဲ။
ၿဖိဳးေမာ္ - ေခါက္ဆြဲထုပ္ေတြ ကေတာ့ တိုက္ဆိုင္တိုင္း စားျဖစ္ေနတာပါပဲ ညီေရ
-
You can fry these noodles as well. Put onion and some vegetables into hot oil (a bit) and put already boiled noodle. Finally, put other ingredients and fry them.
In Thailand, it is called Phet Ma Ma.
-
ေခါက္ဆဲြထုတ္ သိပ္မစားၿဖစ္ပါ။ ဟိုးအရင္ကစားဘူးတာ ဆံပင္ကြ်တ္တာ သတိထားမိပါတယ္။ တံဆိတ္ေလးေတြ မွတ္ထားမယ္။ တခါတရံေသြးေတာင္းရင္ စားရေအာင္။
တူေနၿပီ။ တူေနၿပီ။
တို႕လည္း ေခါက္ဆြဲပဲ စားရတာ။