Sunday, April 26, 2009

at 1:54 PM Labels: , Posted by nyimuyar


ဟမ္ဘာဂါ မစားျဖစ္တာ ၆လေလာက္ ရွိေတာ့မယ္ဆိုေတာ့ စားခ်င္လာတယ္။ ဆိုင္မွာေရာင္းတဲ့ ဘာဂါထဲမွာ အၾကိဳက္ဆံုးကေတာ့ ဘာဂါကင္းပါပဲ။ ခုတေလာကလည္း ဆိုင္ေတြ မွာ ေရာင္းတဲ့ အစာေတြ မသန့္လို ့ ဆိုတဲ့ သတင္းေတြ ထြက္ေနေတာ့ ဘာမဆို အိမ္မွာပဲ လုပ္စားခ်င္တဲ့စိတ္က ပိုျဖစ္မိတယ္။ ဒါနဲ့ပဲ ဟမ္ဘာဂါကို အိမ္မွာပဲ လုပ္စားျဖစ္သြားတယ္။ အိမ္မွာ လုပ္တယ္ ဆိုေပမယ့္ assembly at home ဆိုသလိုပါပဲ။ ေပါင္မုန္ တို့ ဟမ္ဘာဂါ အသားျပား တို ့ကေတာ့ ၀ယ္ရေပါ့။

ကိုယ္က ငယ္ကတည္းက ေပါင္မုန္႔ၾကိဳက္ေတာ့ ဟမ္ဘာဂါကိုလည္း သိပ္ၾကိဳက္တာပါပဲ။ သက္ထား က်ေတာ့ ေပါင္မုန္ ့ၾကိဳက္လွတယ္ မဟုတ္ေတာ့ ဟမ္ဘာဂါကိုလည္း အႏွစ္သက္ၾကီး မဟုတ္ပါဘူး။ အျပင္မွာ စားၾကမယ္ ဘာဂါ နဲ့ ၾကက္ေၾကာ္ မဲခြဲၾက စတမ္းဆို ေကအက္ဖ္စီကသာ ႏိုင္ၿမဲကိုး။ ဒါေပမယ့္ ဘာဂါကို အိမ္မွာ လုပ္စားမယ္ ဆိုေတာ့ သူကေလးက စိတ္၀င္စားပါတယ္။ အိမ္လုပ္ အေျခခံ ဟမ္ဘာဂါ တလံုးျဖစ္ဖို ့ရာ လြယ္ပါတယ္။ အရသာ ရွိဖို ့သာ ခက္တာပါ။

Home Made Hamburger by NyiMuyar
ဟမ္ဘာဂါ လို ့ အမည္တြင္တဲ့ အသားျပားကို ဒီတေခါက္ေတာ့ လုပ္ၿပီးသား ၄ခုတြဲ ဘူးကေလးနဲ့လာတာ ၀ယ္လိုက္ပါတယ္။ ခ်ိစ္ျပားေလးေတြက ၀ယ္ထားတာ ေတာ္ေတာ္က်န္ေသးလို ့ ၀ယ္စရာမလိုပါဘူ။ အဲသလိုပဲ မယိုးနိစ္ ေတြလည္း ရွိျပန္ေတာ့ ၀ယ္စရာလို္ပါဘူး။ ဟမ္ဘာဂါ လုပ္တဲ့ ေပါင္မုန္ ့လံုးကေလး ၄လံုးတထုပ္ရယ္၊ ဆလပ္ရြက္ရယ္ ကိုပဲ ၀ယ္ျဖစ္ပါတယ္။ သခြားသီး မစားခ်င္တာနဲ့ပဲ မ၀ယ္ျဖစ္ခဲ့ဘူး။

စစခ်င္း ဟမ္ဘာဂါ အသားျပားကို မီးခပ္ေအးေအး နဲ့ မကပ္တဲ့ ဒယ္အိုးထဲ ဆီနည္းနည္းထည့္လို ့ ေၾကာ္ျဖစ္တယ္။ တကယ္ဆို ကင္ႏိုင္ရင္ေတာ့ ပိုေကာင္းတာေပါ့၊ ဆီမထည့္ဘဲ ကင္သလို လုပ္ႏိုင္လည္း ေကာင္းပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ မနက္ေစာေစာ သူမ်ားေတြ အိပ္တုန္း ဆီမထည့္ဘဲ ကင္သလိုလုပ္လိုက္ရင္ အနံ ့ျပင္းမွာ စိုးတာနဲ့ပဲ ဆီနည္းနည္း နဲ့ ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္။ ဟိုဖက္ ၃ မိနစ္ ဒီဖက္၃ မိနစ္ေလာက္ဆို အပူရွိန္လည္း ေကာင္းၿပီး က်က္ပါတယ္။

အသားျပား ေၾကာ္ေနတုန္း ေပါင္မုန္ ့ကို ထက္ပိုင္းလွီး မီးကင္။ ၾကက္သြန္နီေတြ အကြင္းလိုက္လွီး၊ ဆလပ္ရြက္ကိုလည္း အေခ်ာင္းေလးေတြလွီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးကိုလည္း အ၀ိုင္းေလးေတြလွီးၿပီး ျပင္ထားရတာေပါ့။ ေပါင္မုန္ ့ ကို မီးကင္လို ့ ၿပီးတာနဲ့ ေအာက္ဖက္မွာ ထားတဲ့ ေပါင္မုန္ ့ကို မယိုးနိစ္ နဲ့ ေဆာ့စ္ ေတြ သုတ္ထားရပါတယ္။

ၿပီးရင္ ၾကက္သြန္ကြင္းေတြ တင္ အေပၚဖက္ထားမယ္ ့ ေပါင္မုန့္ေပၚမွာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ တင္ၿပီး ေ၀ျခမ္း ေရးလုပ္ပါတယ္။ ၿပီးတာနဲ့ အသားျပားကို တင္ၿပီးမွ ခ်ိစ္ကို ပူေနတဲ့ အသားျပား အေပၚတင္ပါတယ္။ တခါတေလ စိတ္ကူး ေပါက္တဲ့အခါ ကင္ထားတဲ့ ေၾကာ္ထားတဲ့ အသားျပား ဒယ္အိုးထဲက မခ်ခင္ အသားျပားေပၚတင္ေပမယ့္ ဒီတခါ ေတာ့ အသားျပား ခပ္ေသးေသးေပၚမွာ ခ်ိစ္အျပားၾကီး ဘယ္လိုမွ တင္လို ့အဆင္မေျပတာနဲ့ပဲ ေပါင္မုန္ ့ေပၚ အရင္တင္ၿပီးမွ ခ်ိစ္ အုပ္လိုက္တာပါ။ ဘယ္လိုပဲျဖစ္ျဖစ္ ပူေနတဲ့ အသားနဲ့ ေအးေနတဲ့ခ်ိစ္ အတူပူးကပ္ေနဖို ့သာ လိုရင္းပါ။

ခ်ိစ္ျပားေပၚ ပူေနတဲ့ အသားျပားတင္၊ ဒါမွ ခ်ိစ္ေတြ ေပ်ာ္ၿပီး ပိုၿပီး juicy ျဖစ္မွာပါ၊ ၾကိဳက္တတ္ရင္ ဘလက္ပက္ပါ ေလးျဖဴး။ ေပါင္မုန္ ့အေပၚျခမ္းကို အုပ္၊ ပြေနတာကို လက္နဲ့နဲနဲ ဖိခ်ေပးၿပီးရင္ အရသာရွိတဲ့ ခပ္ေႏြးေႏြး ဟမ္ဘာဂါတလံုး သံုးေဆာင္ရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။ ဒီတခါေတာ့ စိတ္လို လက္ရ ဓါတ္ပံုေတြ ရိုက္ထားလိုက္ႏိုင္ပါတယ္။ ဟမ္ဘာဂါ ၾကိဳက္သူမ်ား သြားရည္ယို ႏိုင္ၾကပါတယ္။

beef patties in the pan
Vegi & Cheeses
Burn the Bread
Breads for us
Mayo & sauce On
Vegi On
Ham On
Cheese On
black pepper on

သက္ထားကေတာ့ ေျပာပါတယ္ ကိုကို လုပ္တဲ့ ဟမ္ဘာဂါ မဆိုးပါဘူး ၾကိဳက္ပါသတဲ့။ သက္ထား မွတ္ခ်က္ေပးတဲ့ မဆိုးပါဘူး ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ပါတယ္ ဆိုတဲ့ ဟမ္ဘာဂါေလးက ဒီမွာပါ။

Hamburger ready for serve

လုပ္စားျဖစ္သမွ် ဟမ္ဘာဂါထဲမွာ ဒီတခါပဲ ဓါတ္ပံုနဲ မွတ္တမ္းတင္ျဖစ္တာပါ။ ဓါတ္ပံု ရိုက္ၿပီးမွ ျပန္ၾကည့္ေတာ့ အမယ္ စားခ်င္စရာဗ်ား လို့ ကိုယ့္ငါးခ်ဥ္ ကိုယ္ခ်ဥ္ရင္း မွတ္ခ်က္ေပးမိတယ္။

ညေနဖက္ၾကေတာ့ ဗိုက္ဆာတဲ့အခ်ိန္ နဲနဲေက်ာ္မွ စီးတီးေဟာ ေရာက္လို ့ ရနံ ့သစ္ မွာ စားခဲ့တဲ့ ညစာပါ။ ငါးခူေၾကာ္က ၾကိဳက္လြန္းလို ့သာ စားလိုက္ရတာ တေကာင္ ၂ က်ပ္ေပးရတယ္။ ညေနစာေလးပါ အမွတ္တမဲ့ ၾကည့္သြားပါဦး။
dinner @ Ya Nant Thit

ညီမူရာ

Share

7 comments:

  1. ဘာဂါလား ၾကိဳက္တယ္။ စိတ္လိုလက္ရရွိတုန္းကဆို မနက္တိုင္းလုပ္ျပီး ရံုးယူယူသြားတယ္။ ရံုးေရာက္မွ စားတယ္။ ခုေတာ့ သိပ္မလုပ္ျဖစ္ဘူး။ အေဖာ္ မရွိရင္ ေခၚေလဗ်ာ။ Mos Burger ေလးလဲ ေကာင္းတယ္ဗ်။

  1. ဘာဂါေလး လုပ္ထားတာ လွပါတယ္။ ဒါေပမယ္႔ ထမင္းပဲပိုႀကိဳက္တယ္:D

  1. စားလုိ႔ရတာ အကုန္ႀကိဳက္တယ္။ ဟမ္ဘာဂါကုိေတာ႔ အရမ္းႀကီးမႀကိဳက္လွဘူး။ ဒါေပမယ္႔ႀကံဳရင္ေတာ႔ စာပါတယ္။ subway sandwich ကုိေတာ႔ အႀကိဳက္ဆုံးပဲ။

  1. သူတို ့ႏွစ္ေယာက္ထဲဖို ့ပဲလုပ္ျပီးေတာ့
    သူမ်ားကိုသေ၇ယိုေအာင္လုပ္တယ္
    ဟီးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးးး

  1. ၀ါးတီးဆို ႀကိဳက္တယ္။
    ကိုယ္ကိုယ္တိုင္ေတာ့ ၀က္အူေခ်ာင္းပဲ
    ေၾကာ္ထည့္ၿပီး လုပ္စားဖူးတယ္။
    လက္ရွိလဲ ထမင္းဖိုးျပတ္ရင္ ေပါင္မုန္႕ပဲ စားျဖစ္တယ္။

  1. မေန႔က ဒီမွာလာဖတ္သြားၿပီး ဒီေန႔ ဘာဂါလုပ္စားတယ္။
    တို႔ကေတာ့ သခြါးသီးပါထည့္လိုက္တယ္။

  1. ေကာင္းလိုက္တဲ့ ဟမ္ဘာဂါ။
    အာလူးေၾကာ္ေလး(French Fries)ေလးေရာမပါဘူးလား။ၾကိဳက္တယ္ေနာ္
    ေပ်ာ္ပါေစ
    လင္းၾကယ္ျဖဴ