Saturday, February 21, 2009
အလုပ္ေတြရွဳပ္ျပီး အရွဳပ္ေတြလုပ္ ေနရတာေၾကာင့္ ခုတေလာ သိပ္မအားပါ။ ဒါေပမယ့္ ဒီေန ့ေတာ့ မအားတဲ့ၾကားထဲက သက္ထားက တိုဟူးက်ိဳမယ္ ဆိုလို ့ ဓါတ္ပံုေလးေတြ ရိုက္ၿပီး စာေရးျဖစ္ပါတယ္။
တေလာက စီးတီးေဟာေရာက္တုန္း ပဲမွဳန္ ့အစိမ္းတထုပ္ ၀ယ္လာျဖစ္တယ္။ တိုဟူးက်ိဳမယ္ ဆိုၿပီး မအားတာနဲ႔ လုပ္မစားျဖစ္လိုက္ပါဘူး။ ဒီကေန ့မွ ပဲ အေကာင္အထည္ ေဖၚျဖစ္သြားတယ္။ က်ိဳတဲ့နည္းကေတာ့ ေနးတစ္ျမန္မာက ကိုဇိုဇို ရဲ႔ ၆ မိနစ္အျမန္ က်ိဳနည္းပါ။
လူ ၂ ဦးစာအတြက္ ၆မိနစ္ တိုဟူးက်ိဳနည္း
ပဲမွဳန္ ့ (ဆန္ခ်ိန္ခြက္) နဲ႔ ၂ ခြက္
ေရ (အဲ့ဒီဆန္ခ်ိန္ခြက္နဲ႔) ၄ခြက္ခြဲ
ပဲမွဳန္ ့ကို ေရနဲ ေသခ်ာ ခပ္ၾကာၾကာ ေမႊလိုက္ပါတယ္။ ဇကာေတြက အေပါက္ၾကဲေနလို ့ ဇိုဇိုၾကီးရဲ ့နည္းလို ဇကာမတိုက္ေတာ့ပါဘူး။
ဆား လက္ဖက္စားဇြန္း နဲ့ သံုးပံုတပံု
စားေဆာ္ဒါ နည္းနည္း ရယ္
နႏြင္းမွဳန္ ့ ဇြန္းဖ်ား ေလးနဲ့ နည္းနည္း တခါထဲ ထည့္ေမႊထားပါတယ္။
ျပီးေတာ့ အသားထူတဲ့ အိုးထဲမွာ ပဲအရည္ေတြ ထည့္ၿပီး မီးျပင္းဆံုးနဲ႔ ၃ မိနစ္ ခပ္သြက္သြက္ေမႊရင္း က်ိဳပါတယ္။ အရည္ေတြ ျပစ္စျပဳတဲ့ အေနက အဲ့ဒီ ၃ မိနစ္ေလာက္ဆို ေရာက္ပါၿပီ။ မီးကို ခပ္ျမွင္းျမွင္း(အနည္းဆံုး) နဲ့ ေနာက္ထပ္ ၃ မိနစ္ေလာက္ ေမႊရင္း က်ိဳပါတယ္။
အရမ္းျပစ္လာၿပီး ပဲအိုးထဲက အေငြ ့ေတြ ထြက္လာၿပီ ဆို မီးပိတ္ၿပီး အေအးခံမယ့္ ေကာ္ခြက္ထဲ ေလာင္းထည့္ ျခစ္ခ်ပါတယ္။ ရွိတဲ့ ေကာ္ခြက္ေတြက ေသးေနေတာ့ မဆ႔ံမွာ စိုးျပီး ေရခဲမုန္ ့ ၀ယ္စားတုန္းက ေကာ္ဘူး အျပာေရာင္ နဲ့ ထည့္အေအးခံထားပါတယ္။ အေပၚမွာ မ်က္ႏွာျပင္ေခ်ာေအာင္ ဆီသုတ္လိုက္ပါေသးတယ္။
ေတာ္ေတာ္ၾကီး ၾကာျပီး အားလံုး ေအးသြားျပီဆိုမွ လွီးျပီး အသုတ္ စပါယ္ရွယ္လစ္ သက္ထားက တိုဟူးသုတ္ပါေတာ့တယ္။ ကိုယ္တိုင္က်ိဳျပီး သုတ္တဲ့ တိုဟူးဆိုေတာ့ လတ္ဆတ္ျပီး အလြန္ပဲ စားလို ့ေကာင္းပါတယ္။
အေသးစိတ္ နည္းေရးေပးၿပီး မွ်ေ၀တဲ့ ေနးတစ္ျမန္မာက ကိုဇိုဇို ကို အထူးပဲ ေက်းဇူးတင္ပါေၾကာင္း ႏွင့္ မူလ အစ က်ိဳနည္း မွ်ေပးတယ္ဆိုတဲ့ ျမန္မာက်ဴးပစ္က မပ်ိဳေမ၊ မဆြီတီ တို ့ကိုလည္း ထပ္ေလာင္း ေက်းဇူးတင္ပါေၾကာင္း။
ညီမူရာ
Share |
ေျခာက္မိနစ္နဲ႔ က်က္တယ္ဆိုလို႔ အရမ္းပဲ စိတ္၀င္စားသြားတယ္။ စားဆိုဒါ ထည္႔တာရယ္၊ မ်က္ႏွာျပင္ကို ဆီသုတ္တာရယ္ မသိခဲ႔ဘူး။ ကိုယ္ က်ိဳတံုးကေတာ႔ တဗြက္ဗြက္ ပြက္လာၿပီး စင္တဲ႔အခါ လက္ေတြ အပူေလာင္လြန္းလို႔ ခဏခဏ လုပ္မစားျဖစ္ေတာ႔တာ။ တို႔ဟူးသုတ္ သိပ္ႀကိဳက္ပါတယ္။ ခုနည္းေလး စမ္းၾကည္႔ဦးမယ္။ ေက်းဇူးပါ။